Hjem > Hverdag > Kulturchock!

Kulturchock!

Jeg har her i går installeret Windows 7 på min stationære herhjemme. Det blev til en Windows 7 Ultimate 64 bit version.

Jeg må indrømme at det er lidt af et kulturchock i forhold til min gamle XP. Jeg har aldrig haft Vista, men jeg har da set lidt af Aero, så jeg var klar over nogle af de visuelle opgraderinger. Derudover havde jeg også set at lydmixeren var opdateret i Vista.

Hvad jeg ikke vidste var at filerne som standard er flyttet lidt rundt. Jeg fandt noget der hedder Windows PowerShell i min startbar og gav mig til at rode lidt med det.
Her kommer så mit kulturchock:

Win7 Kulturchock
Win7 Kulturchock

Jeg havde måske nok forventet at Microsoft ville bruge en del tid på at gennemgå forskellige ting i Windows 7, men den her PowerShell overraskede mig totalt.

Derudover er mine brugerfiler flyttet ned i /Users.
Det føles jo helt hjemmevandt i forhold til min Mac 😀
Den nye startbar hjælper selvfølgelig også godt til. Jeg fandt ud af at man kan ‘låse’ sine programmer til den, præcist som i min OS X Dock. En ting som jeg dog savner på min Mac er de preview muligheder der er i Win7. Det virker specielt godt med IE 8, hvor hver fane bliver vist som et vindue i sig selv, når man hover musen hen over ikonet på start baren.
Eneste minus ind til videre er at mit SoundBlaster lydkort ikke er understøttet, samt at mit nForce lydkort åbenbart kun kan spille i stereo. Derimod er det fedt at man kan kalibrere sine højtalere så individuelt, at jeg har kunne udligne den forskel på 70% der er imellem højre og venstre udgangen på mit nForce lydkort 🙂
(jeg burde måske skifte det bundkort ud, det har været i stykker ret længe…)
Categories: Hverdag Tags:
  1. Ingen kommentarer endnu.
  1. Ingen Trackbacks endnu.