Modeltog

Jeg har haft modeltog siden jeg var 10 år gammel.

Det første modeltog jeg fik var en startpakke med et Lima MZ 1401 som jeg fik af min far. Der var to godsvogne og skinner til et ottetal. Skinnerne er efterhånden gået til, men toget har jeg endnu.

Det næste jeg fik var et par flyttekasser med skinner, vogne, et par lokomotiver og nogle bygninger som mine forældre.

Derefter gik min onkel og jeg igang med at bygge min første faste bane. Banen blev aldrig helt færdig, men bestod af en 122×240 cm spånplade med bjerge i begge ender af papmache og masonitplader. Layoutet var sådan set simpet nok, der var 3 rundbaner som mine toge kunne futte rundt på. Jeg stillede ikke så store krav dengang, så der kørte gladeligt epoke III, IV og V tog ved siden af hinanden. 🙂 Den største udfordring ved banen var de store broer min onkel fik bygget af tændstikker. Vi havde ikke fundet nogle steder man kunne købe tændstikkerne uden svovl, så vi sad med husholdningsæsker og klippede svovl af.

Efterhånden fik jeg andre ting at bruge tiden på, og banen blev opmaganiseret ude i garagen, eftersom jeg fik et andet værelse hvor der ikke var plads til den. Det har desværre resulteret i at langt de fleste skinner er gået til af rust og ir.

I dag er jeg så småt begyndt at samle sammen til næste etape af min bane. De gamle skinner bliver formentlig kasseret hen af en kant, og jeg har købt mig et startsæt fra Roco med en Multimaus og et Siemens ER 20, så jeg nu er startet på den digitale del af min bane. Med tiden vil jeg have samlet GeoLine skinner til en lille TeppichBahn, så jeg dels har noget jeg kan tage frem herhjemme i lejligheden når lysten melder sig, dels har noget at teste på når jeg roder med nye og ombyggede lokomotiver.

Derudover pusler jeg med idéen om at bygge en mere eller mindre kopi af Århus H på Fremo moduler. Jeg planlægger stadig hvordan modulerne skal opbygges, da jeg vil forsøge at lave stationen så den kan samles efter behov for hvilke dele man skal bruge til en køredag.

Mit Lima MZ 1401 kommer til at køre som veterantog, da jeg er mest til at køre Epoke V. Jeg har bestilt en motor hjem fra ModelTorque, som skal monteres engang her i vinter. Derudover kommer der også en dekoder i, så den kan komme ud og køre med min Multimaus. Bemalingen og standen på min model af MZ 1401 passer fint, da prototypen jo også kører veterantog i den rød-sorte designmaling. På denne måde kan jeg nok også snige en Blå model af MY 1135 med ind i min samling 🙂

  1. Ingen kommentarer endnu.
  1. Ingen Trackbacks endnu.