Hjem > Hverdag > Efterår, død blog og hva faen sku vi egentlig her?

Efterår, død blog og hva faen sku vi egentlig her?

Det er oktober… Det regner ude og er koldt og gråt.

Jeg sidder og opdaterer WordPress, mens jeg forsøger at forstå, hvorfor man har en ‘pakke’ til Debian med WordPress i. Pakken giver ikke rigtigt mening. For det første er den ældgammel – version 3.0.5. For det andet er der ikke meget hjælp at hente. Hverken på debianguiden.dk eller på wiki.debian.org. Det man får ind er en pakke med filerne smidt i /usr/share/wordpress. Herfra er det videre forløb så lidt sporadisk.

Nogle guides på nettet anbefaler at man symlinker mappen ind i ens /var/www mappe, men hvad så med os der har flere installationer af wordpress, men som ikke har lyst til at køre wordpress-mu? Andre steder anbefaler det at man bruger pakken til at tjekke dependencies, og så bare installerer skidtet manuelt… Hvorfor så bruge pakkesystemet? Et andet problem for mig, er at filerne er ejet af den samme bruger på alle mine sider. Det harmonerer ikke specielt godt med at jeg kører suexec, så hver side har sin egen systembruger. Det problem er der tydeligvis ikke nogen der har haft med Debian pakken. Jeg begynder at forstå, at det er fordi der ikke er nogen der bruger den. Så er der jo heller ikke nogle problemer med den…

Apopros bruger. Jeg kiggede lidt rundt på debianguiden.dk. Den er død. Sidste opdatering, på projekter der haster, er fra november 2008. Opdateringen går på at skrive guiden om til Debian Lenny (5.0), der jo blev frigivet i februar 2009. Den tidligere opdatering går på at skrive guiden om til Etch (4.0). Gad vide om det betyder at guiden i nuværende stand er skrevet til Woody (3.0) eller Sarge (3.1)? Og hvornår mon de får den opdateret til at de også vil omskrive den til Squeeze (6.0)?

I det mindste bliver min side opdateret cirka en gang om året. Det mest outdatede er mine linux sider. Det jeg laver bliver oftest dokumenteret andre steder…

Generelt en grå og kedelig dag. Nu vil jeg gå ud og se om der er lige så gråt på ydersiden af døren… Fortsat god oktober.. (2011)

Categories: Hverdag Tags:
  1. 18 oktober, 2011 på 17:17 | #1

    Kender problemerne … dem alle … vi må bare blive bedre til at blogge, og så må vi vel lave et pakkesystem til webapps selv ;P

  2. Marianne
    21 oktober, 2011 på 18:35 | #2

    Der er aldrig grå på ydersiden af døren, hvis bare man går langt nok væk fra den ….. bare kom hjem i min stue – den er rød 🙂

  1. Ingen Trackbacks endnu.