Hjem > Hacking > IPv6 – igen igen….

IPv6 – igen igen….

Endnu en gang udråber slashdot og version2 dommedagen til at være nær, og endnu en gang er jeg ved at teste IPv6.
Denne gang er der dog sket noget nyt. Jeg har opdaget noget, der rent faktisk bare virker. Det er bare en skam at det ikke er min internet udbyder, men Apple, der har fået det til at virke.

Hjemme har jeg en Apple Airport Extreme som router. Den har et lidt for fancy GUI værktøj til konfigurationen, men er i bund og grund en robust router, med features jeg bliver ved med at opdage. Jeg ville tjekke dens IPv6 implementation, og sad og rodede rundt med det. IPv6 siden i GUI værktøjet var ret simpel, og tunnel opsætningen var sat til ‘localhost only’. Jeg fandt ud af at man kunne sætte IP op manuelt, eller lave en tunnel ud. Under tunnel mode var der endnu en dropdown til ‘manuel eller automatic’ opsætning. Automatic? Gad vide hvordan det virker….

Og det gør det altså bare. Jeg har nu IPv6 adresser sat op i DNS til de enkelte maskiner hjemme i privaten (dem der understøtter det anyway), og det var mere eller mindre plug and play at få dem til at spille. Min MacBook Pro, min router og min Debian Linux server kørte out of the box. Jeg havde ikke tid til at teste de mere tricky ting, så som tv, playstation, nas box og så videre, men jeg går stærkt ud fra at iphone og ipad virker out of the box.
Jeg har ingen ide om, hvem der udbyder min tunnel, om jeg har en fast tunnel eller om jeg skal ændre ip’er om et halvt år. På den anden side, så giver det vel ikke mening at ændre min ip range?

Lige nu sidder jeg så i toget. Jeg har net via både Arriva’s gratisdanmark løsning og via min egen iphone. Ingen af dem ser ud til at understøtte IPv6… 🙁
Der er lidt vej endnu…

Categories: Hacking Tags:
  1. Ingen kommentarer endnu.
  1. Ingen Trackbacks endnu.