Hjem > Hverdag > Opskrift på BioDiesel søges!

Opskrift på BioDiesel søges!

Jeg har kigget noget på at ombygge min nye HDI motor til at kunne køre på rapsolie, men de oplysninger jeg har kunnet finde om det, siger at det ikke kan svare sig, da jeg skal bruge et to-tanks system og så starte og stoppe motoren på almindelig diesel.

I stedet er det måske en idé at køre på biodiesel? Jeg har adgang til Rapsolie i rimelige mængder, men metanol og kalium hydroxid skal jeg ud og skaffe.

Hvis i finder en opskrift på hvordan vi liige blander 200L BioDiesel, er jeg da interesseret i at prøve ad 😀

Categories: Hverdag Tags:
 1. marianne
  10 marts, 2007 på 11:08 | #1

  Jamen BT dog, det er slet ikke så svært – du koger dig en masse pommes-frites, bruger fritureolien derfra. Den olie skal renses, det gør du enten med methanol (træsprit) – som kan være lidt svært at få fat i, med mindre man kender en racerkører eller er en virksomhed, eller med ethanol (alkohol) – og det er jo ikke så svært – det betyder bare, at de der flasker morgan ikke længere skal hældes i din hals :-p.Derudover skal du bruge en skvæt kaustisk soda, og det er da nem og finde …..meeeen dels er det så en lidt vovet kemisk affære, og dels kan det være lidt hårdt ved pakningerne i dit brændstofssystem!

  Til gengæld har jeg også læst mig frem til at bilen skal synes, når man har lavet de forandringer der skal til, for at den kan køre på biodiesel – vidste du det?

 2. Gitte
  10 marts, 2007 på 17:39 | #2

  puha… det kræver vist sin mand/kvinde 😀

 3. 11 marts, 2007 på 22:35 | #3

  Marianne:
  Jeg tror du blander BioDiesel og rapsolie sammen.

  Når man kører på rapsolie, skal man have installeret en varmeveksler, der bruger kølevandet til at opvarme olien, så den kan løbe igennem dyser og filtre uden at stoppe til.

  Ved BioDiesel skal man ikke ændre noget. Men da BioDiesel er lidt mere syrligt end almindelig Diesle, kan det være lidt hård ved pakninger og filtre, som skal være dimensioneret til at holde til det.

  Problemet ved at lave BioDiesel er at nedbryde nogle kemiske forbindelser i rapsolien. Processen kræver at man mixer NaOH eller KOH ved 55 grader og derefter tilføjer det til rapsolien.

  Jeg tror ikke jeg kan lave ret store mængder BioDiesel uden at det kræver skills fra en process teknolog eller noget 😉

 4. marianne
  12 marts, 2007 på 00:39 | #4

  Sorry har lige checket igen, det med syn passer ikke, for der har du ganske ret, men min opskrift på biodiesel den holder – så ind med fritterne og på tanken med morgan – go for it :-p

 5. 15 marts, 2007 på 23:55 | #5

  Der skal bare godt med sukker i!

 1. Ingen Trackbacks endnu.