Hjem > Kode > Mere iPhone snak :)

Mere iPhone snak :)

Min sidste post handlede om alt de bøvl jeg havde med at få min iPhone 3G til at virke i første omgang.

Efter at have decifreret Telias forskellige politikker fik jeg endelig telefonen til at virke, dog stadig med midlertidigt nummer indtil den 22/8. Efter jeg fik den online og på app store syntes jeg dog stadig der manglede noget, så jeg gik i gang med at finde et jailbreak til den.

Det tog en del forsøg at få lavet et image til telefonen med winpwn, som var kommet ud da jeg endelig fik telefonen til at virke. Jeg fik faktisk aldrig et til at virke. I stedet fandt jeg en torrent fil, med et image der var prefabrikeret. Det havde lidt en ulempe, for det lavede vidst både en unlock og en jailbreak. Det var ikke lige det jeg havde brug for, da jeg jo stadig gerne vil køre med telia’s abonnement. Det kan godt være det er dyrt, men jeg kan ligesågodt bruge det når nu jeg er tvunget til at betale for det 🙁

Nå men jeg fik cydia installeren ind og lagde et par neat apps ind, så som bossprefs, ssh og MobileTerminal. Men efter at have det liggende i nogle dage må jeg faktisk erkende at det ikke er noget jeg bruger. Jeg er glad nok for at have muligheden, men jeg tror ikke jeg har lavet noget fancy med det endnu.

Derimod sad jeg i går og fixede et par ringetoner til iPhone. Det er lidt mere kryptisk end man lige skulle tro. På min gamle Sony Ericsson kunne jeg vælge mp3 filer som ringetoner uden problemer, men så nemt har apple ikke lige tænkt det skulle være. Selvfølgelig kunne jeg gå ud og betale $2 per ringetone, men jeg syntes jeg har mp3 filer nok i forvejen, så jeg burde være i stand til at lægge en af dem ind.

Jeg gik i gang med at søge informationer om ringetonerne og fandt ud af at det sådan set bare er almindelige AAC filer, der dog max må være 40 sekunder lange. Man kan konvetere mp3 og wave filer til AAC direkte i itunes, og så er det eneste der behøves at kopiere filen ud på skrivebordet, og omdøbe den til .m4r (MPEG4 Ringtone) i stedet for .m4a (MPEG4 Audio).

Til at klippe filen til de 40 sekunder brugte jeg Audacity. Det er en smule teknisk, men når den første lige virker så er det ret nemt at ændre filerne. Hvis .m4r filen er på mere end 40 sekunder vil itunes dog ikke overføre filen til din iPhone 🙁

Nå men ud over at jeg har fået ringetoner til at virke, har jeg et par kritikpunkter på min iPhone, som jeg syntes apple godt kunne have gjort lidt mere ved. Der går ryger om at nogle af punkterne bliver rettet i firmware version 2.1 eller senere, men derfor er det stadig ting der irriterer mig.

For det første er det ret irriterende at jeg ikke kan cut’n’paste tekster rundt i de forskellige programmer. Jeg kan fx ikke gemme tekst fra en sms i en note eller kalenderen. Jeg fik koden til Homerun hotspots i en sms fra telia, men er nød til at gemme sms’en til jeg kommer i nærheden af et Homerun netværk.

Derudover syntes jeg det er et problem at man ikke kan sætte en kontaktperson eller en adresse på en aftale i kalenderen. Det er da oplagt at når min iPhone alligevel advarer mig om at jeg skal til møde om en halvtime, også kan vise mig vej over til mødet.

Jeg forstår heller ikke at kalenderen ikke minder mig om mine kontaktpersoner fødselsdag. Hvorfor kan jeg gemme den hvis jeg ikke kan se den? Jeg går jo ikke igennem alle mine kontaktpersoner for at se hvem der tilfældigvis har fødselsdag i dag.

Derudover syntes jeg navigation er lidt handicappet. Man kan få instruktioner i vejvisning, men man kan ikke bruge det som live navigation. Det burde ikke være super svært at implementere når de i forvejen kan se ruten og svingene.

Jeg syntes også det er lidt svært at overføre billeder fra min iPhone. Det er muligt at overføre via USB kablet og jeg kan emaile og poste billederne. Men jeg havde forventet at man også kunne beame filer via bluetooth interfacet. MMS havde også været en rar ting at have, selvom de flest Mac folk plejer at påpege at man bare kan bruge email. Well, jeg mangler stadig at få SMTP til at virke, så lige nu er email ikke en mulighed på min iPhone.

Derudover er der nogle lidt irriterende ting, som at min iPhone ind i mellem låser brugerfladen i nogle sekunder, og den holder ikke strøm specielt længe.

Alt i alt er jeg rimeligt godt tilfreds med min iPhone, og de kritikpunkter jeg har nævnt er ikke noget der ikke kan tilføjes i en software update. Ellers må vi jo hacke os til det selv 🙂

Categories: Kode Tags:
 1. Marianne
  31 juli, 2008 på 17:34 | #1

  Altså alt det tekniske, jeg har læst indtil nu, lyder jo temmelig bøvlet – altså du har da vist nok at lave med at få din i-phone til at virke som ønsket ….. men så vidt jeg kan se, er du måske en af de heldige, der kun har tekniske problemer, for jeg har læst, at der er et problem med at de nye i-phones revner ….. det må da være rigtig øv.
  http://www.business.dk/article/20080731/techmobil/707310005/

 2. 1 august, 2008 på 05:40 | #2

  Det er ikke lige noget jeg har hørt om. Det er nok til dels fordi folk tror den er lige så robust som en ‘alm’ telefon, der jo er mere firkantet. iPhone er ret flad så jeg kunne godt forestille mig at den nemt flækker skærmen hvis du stopper den i en stram lomme.

  Well, en af grundene til at jeg har haft meget bøvl med det tekniske er jo nok at jeg ved hvor lidt der skal til for at lave de sidste par småting 🙂 Jeg er nok lidt mere krævende end de fleste i målgruppen.

 3. 3 august, 2008 på 07:14 | #3

  “Jeg går jo ikke igennem alle mine kontaktpersoner for at se hvem der tilfældigvis har fødselsdag i dag.”

  Hvorfor ikke?? :p

 4. 4 august, 2008 på 09:36 | #4

  Tror nu bare det er BT der er lidt doven engang i mellem 😉

 5. 4 august, 2008 på 09:36 | #5

  Tjae, jeg har sådan en aversion imod manuelt arbejde, specielt det arbejde jeg kan kode mig ud af 😛

 1. Ingen Trackbacks endnu.