Hjem > Kode > Venter stadig på det der … WOW!

Venter stadig på det der … WOW!

Tjae, Microsoft har meget travlt med deres wow! reklamer omkring Vista, men jeg må godt nok sige at jeg har ikke fundet ud af hvad man skal sige wow! over endnu.

Jeg er så heldig at have muligheden for at prøve Vista godt og grundigt af inden jeg betaler for den, da mit arbejde har adgang til lidt af hvert af MS programmer. Så jeg greb chancen og installerede Vista på en af mine 3ghz’ere.

Målet var at få installeret noget lignende den version jeg burde have råd til selv at købe. Men efter at have rodet godt og grundigt rundt på eopen, kunne jeg ikke finde en cd-key der virkede med hverken Vista premium eller Vista Ultimate. Jeg endte med at installere en Vista Enterprise, men det gik også nogenlunde.

Installationen var ret nem. Alt mit hardware var understøttet af Vista fra starten, så der var ikke noget bøvl med at lede efter WHQL drivere til installationen. Jeg fandt ud af at Vista Enterprise ikke kræver nogen cd-key. Faktisk havde jeg lidt bøvl med at finde ud af om jeg overhovedet havde aktiveret systemet.

Det første jeg lagde mærke til var at Vista – ikke uventet – kræver masser af ram. 512 mb er lige nok til at køre systemet, men hvis man vil lave ret meget ud over surfe er det simpelt hen ikke nok. Den meget hypede funktion Window Switcher var lidt for overdrevet. Folk der har set en Mac før bliver næppe overrasket. Det var mere sådan en, ‘nå ja ok’ oplevelse.

Jeg havde fået lidt at vide om Aero, og at det skulle suge helt vildt på grafik kortet. Jeg ved ikke hvad der skulle suge fra det, men mit GeForce 6600GT trækker fint Aero. Generelt set syntes jeg Aero er meget pænt, men der er ikke meget forskel på den 3D accelererede udgave og den standard ‘flade’ udgave man starter med.

Et par lidt mere positive ting jeg har lagt mærke til, er detaljer så som at man nu kan skrue op og ned for de enkelte applikationer individuelt. Det og så den lille kalender der kommer når man trykker på uret er et par nyttige tiltag. Det viser at Microsoft har brugt en lille smule tid på at se på hvad folk rent faktisk mangler når de bruger pc’en.

En anden feature, som jeg dog ikke har haft brug for endnu – er muligheden for at definere nogle forskellige steder ens PC kan kobles på nettet. Man kan så vælge imellem disse ‘netværks profiler’ når man flytter PC’en. Det er en ting jeg har savnet på mine laptops, da der tit er stor forskel på mine indstillinger for firewall, UPNP portforwards og andre småting, alt efter hvor jeg kobler min laptop til. Jeg har dog ikke haft mulighed for at finde ud af hvor godt dette virker, da jeg kun har Vista installeret på en stationær..

Generelt har jeg ikke haft problemer med nogle programmer. VMWare Server Console kom med en advarsel om kompatibilitets problemer, og Total Commander har lidt problemer med skrivebeskyttede mapper rundt omkring, men ellers kører alt smooth. I Total Commanders tilfælde mangler der muligheden for at eskalere de privilegier man benytter når man vil kopiere til en skrivebeskyttet mappe.

Som standard kører selv administrator brugere på en almindelig bruger konto, og når man så vil foretage en handling der kræver administrator adgang bliver man bedt om at godkende handlingen med en speciel popup der kommer oven på resten af systemet, som imens er nedtonet. Det virker lidt som at bruge Sudo på linux. Når man ikke er logget ind med en administrator bruger skulle man kunne skrive administrator passwordet i stedet for bare at godkende handlingen.

Alt i alt er jeg meget glad for Vista, men jeg mangler stadig at finde ‘WOW!’ featuren. Jeg betragter det mere som en Service Pack 3 til XP.

Categories: Kode Tags:
  1. Marianne
    14 februar, 2007 på 22:52 | #1

    Jamen se det var da en kommentar man kunne forstå og kunne bruge!!! Tillykke med din nye Vista – men det lyder ikke til at være et eksempel til efterfølgelse …. der skal vist være lidt mere WOW i før jeg gider investere i det 🙂

    God tur østover i morgen!
    Knus Marianne

  1. Ingen Trackbacks endnu.