Hjemmebygget DCC

Da jeg er en tumpe til at gemme mine bogmærker, samt bruger lidt mere end 5 forskellige PC’ere til at browse på, har jeg her samlet en lille liste over interessante sider, der omhandler ‘hjemmebygget’ DCC udstyr. Det har så den fordel at I andre også kan følge lidt med i hvad jeg syntes er interessant, og har på min TODO liste 🙂

http://www.tinet.cat/~fmco/home_en.htm

Flere diagrammer, blandt andet RailComDisplay, der læser RailCom info med en PIC og LCD display. Derudover hjemmebygget Booster med RailCom cutout, Dekoder, Funktionsdekoder, Accessory dekoder (sporskifter, signaler), RS tilbagemelder, S88 tilbagemelder, GenLI seriel og USB interface til XpressNet, SimpleMaus controller til XpressNet.

http://www.opendcc.de/index_e.html

OpenDCC har en ret avanceret Centralstation, blandt andet med en bedre prioritering af Datagrammer, DMX udgang til eventuel lys styring samt mulighed for at emulere HSI88, Lenz og Intellibox. Styres fra PC via RS232 eller XpressNet controllere.

De har også en XpressNet Controller med grafisk LCD, samt Accessory dekoder der kan styre både sporskiftere, signaler, lys og en DMX udgang. Derudover har de en DCC Sniffer, der kan udlæse DCC kommandoer på en USB COM port.

http://www.ldt-infocenter.com/english/home_frame_e.htm

Littfinski DatenTechnik har en del moduler, der kan købes som byggesæt, med og uden kasse, samt som færdige moduler. Af interessante moduler kan nævnes: Tilbagemeldings moduler til S88, Besatmeldemoduler til S88, Highspeed Interface HSI88 til S88 bussen, Direct Command Station der er en Centralstation, styret med USB og med 3 S88 tilbagemeldings busser, RFID læsere og brikker.

http://moppe.dk/besat.html

Klaus D. Mikkelsen har en beskrivelse af en simpel Sporbesatmelder, der aktiveres af dekoderens forbrug, frem for magneter, kontaktskinner og reflektorer / lysdetektorer. Teknikken bruges blandt andet også af Littfinski.

 1. Jan Jacob Nordvang
  31 december, 2012 på 10:31 | #1

  hej
  det er nogle spændende hj side som du har fundet!!!
  specialt finder jeg “the pows” interesant , Har du bygget nogen af dcc stationerne?
  jeg påtænker at bygge en ( er ved at bygge banen men stoppet pga isoleringer /tilbagemelding /posionering på skjult banegård ) lidt i krise omkring posionering af tog da tolerancer ikke mere end 2 cm og det er ikke meget. har haft overvejet games on track vs rocomotion har en roco mouse. Jeg tænker rear relæ- magneter er den bedste måde at styre på ???
  godt nytår Jan

 1. Ingen Trackbacks endnu.